Гюнай Хюсмен с подкрепа за техническо обезпечаване на още едно училище преди началото на новата учебна година

Днес, 9 септември 2020 г., Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен прие в кабинета си директора на Основно училище „Иван Сергеевич Тургенев“ – град Разград – Атанас Богословов и Лиляна Петрова – заместник-директор „Учебна дейност“ и им връчи като дарение мултифункционално устройство, включващо скенер, принтер, факс и копирна машина, което да бъде ползвано в учителската стая на учебното заведение.

Основно училище „Иван Сергеевич Тургенев“ е второто по ред училище, което получава подкрепа за техническо обезпечаване от Областния управител в процеса на подготовка за новата учебна 2020/2021 г., след като вчера дарение получи и Професионална гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри“ – град Разград.

YouTube

Областният управител, заместник областният управител Евгени Драганов и ръководителите на училището обсъдиха актуални въпроси по подготовката на новата учебна година. Г-н Богословов информира, че ОУ „И. С. Тургенев“ има статут на иновативно училище и е едно от най-активните в областта по отношение изпълнение на проекти, в т.ч. и по програма „Еразъм +“. През новата учебна година в училището се обучават над 300 деца. Броят им се е увеличил след разкриването на закрития плувен басейн в учебното заведение.

Г-н Хюсмен припомни ангажираността на премиера Бойко Борисов и правителството към вдигане стандарта на учителите и подобряване равнището на образованието, както и своя личен ангажимент към просветното дело в Разградска област и стремежа си да откликва на потребностите на училищата в областта. Той управител пожела успех на г-н Богословов като най-млад директор на учебно заведение в областта.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе