Честването на 75-годишнината на организирания баскетбол в Разград събра поколения спортисти, допринесли за развитието на баскетбола в Лудогорието

Баскетболисти от различни поколения се събраха в спортна зала „Лудогорец“ днес, за да отбележат 75-годишнината от организирания баскетбол в Разград. Празникът бе организиран под патронажа на Кмета на Разград Денчо Бояджиев, който поради ангажименти не успя да присъства, но бе изпратил послание към баскетболните деятели, публикувано в юбилейния вестник, който те издадоха в навечерието на годишнината. От своя страна те бяха подготвили плакет за г-н Бояджиев заради приноса му в развитието на баскетбола в Разград.

YouTube

Празникът бе уважен от директора на националните отбори в Българската федерация по баскетбол Христо Христов.

Той заедно със Стефан Данаилов от Организационния комитет връчиха плакети и тениски с логото на празника от името на Община Разград и Баскетболната федерация. Получиха ги Симеон Варчев – един най-успешните треньори по баскетбол, Почетен гражданин на Разград, мс Димитър Мартинов – дългогодишен капитан на „А“ отбора, Илиян Йорданов – пръв прехвърлил границата от 1000 точки за сезон, любимец на разградската публика, мс Валери Марков – дългогодишен състезател в „А“ отбора, Петко Дечев – състезател в „А“ отбора през 80-те години на миналия век, мс Пламен Панчев, състезател и треньор на „Лудогорец“, Почетен гражданин на Разград, Николай Ангелов – състезател и треньор на първите шампиони при подрастващите, Стефан Данаилов – треньор и дългогодишен председател на БК „Лудогорец“, Румен Ганев – състезател с най-много стаж в „А“ група.

В приветствието си към участниците в празника Христо Христов пожела Разград да си върне баскетболна слава, която си е завоювал и която му приляга.

Част от празника на баскетболистите бе и Градският мажоретен състав към Центъра за работа с деца. Поздравителен адрес имаше и от Спортна школа – София.

Празникът продължи с баскетболна среща между различни възрасти ветерани.

Организационният комитет бе подредил във фоайето на спортната зала изложба за историята на баскетбола в града и сигнален брой на юбилейния вестник за празника.

Плакети, тениски и екземпляр от вестника има и за всички поканени на тържествената вечеря в ресторант „Лес“, на която бяха връчени още над 80 плакета на заслужили деятели на разградския баскетбол.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе