МКБППМН-Кубрат с жест към учители за първия учебен ден

На педагогическа среща, състояла се на 14 септември 2020 година в двора на СУ „Христо Ботев“, с участие на начални учители, специалисти от институции субекти по превенция и образователни медиатори, МКБППМН-Кубрат изрази благодарност за съвместната работа и отправи пожелания за новата учебна година чрез послание на художествено произведение, което получи всеки участник. С надписана „Приказката за добротата“ местната комисия покани всички деца от началния курс да открият магията на ДОБРОТАТА И ДА ПРАВЯТ ДОБРО, ВИНАГИ, КОГАТО МОГАТ И ДА УЧАТ И ДРУГИТЕ НА ТОВА.

„Колеги, „Приказка за Добротата“ или книжката, която прави съавтор всяко дете, е уникален образователен продукт, подходящ за деца от предучилищна и начална училищна възраст. Изключително полезна за деца от етническите малцинства с дефицити в общуването. Универсалността на произведението идва от факта, че към текста има доста картинен материал, който очаква всяко дете да хване молива и да довърши картинния свят, онагледяващ текста, с цветовете, с които то ги вижда. Универсално възпитателно средство, от друга страна, повежда детето в света на нравствените категории и ценности, от които най-важна е ДОБРОТОТА. Да научим децата да правят добри постъпки, да внушим в тях, че добрият човек стои много по-високо, е сред основните цели на възпитанието“, сподели д-р Н. Карагьозова в своето изложение.

YouTube

Пред участниците на срещата секретарят на комисията обяви заглавието и на новата превантивно-образователна програма „Ценности и добродетели-2021“, която съобразно обстоятелствата през настоящата учебна година ще предлага различни дискусии по теми кореспондиращи със заглавието.

На събитието членовете на местната комисия (Светлана Кирилова, Вера Стоилова, Ивелина Тодорова) бяха изненадани със специален сертификат за отлична професионална дейност, които от името на секретаря връчи Нуршен Халилова, като дългогодишен партньор на комисията.

В края на срещата Пламена Овчарова, главен учител за начален етап на образование в СУ „Христо Ботев“, благодари за поканата и изрази готовност и подкрепа за бъдещи съвместни дейности.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе