Подарък за всеки първокласник в община Исперих

В първия ден от новата учебна година кметът на община Исперих инж. Белгин Шукри ще зарадва с подаръци всички първокласници от общината.

Утре всяко дете, прекрачило прага на училището си за първи път, ще получи книжка с великите личности в историята на България и специално послание от градоначалника, част от което гласи: „Съзерцавай! Любопитствай! Разсъждавай! Учи! Твори! Покорявай! И ще откриеш колко безкрайни възможности и приказни вълшебства крие пъстрият и многолик свят на Знанието. И никога не забравяй, че да бъдеш образован човек е важно, но няма нищо по-важно от това да бъдеш добър човек. Помагай, приемай и уважавай съучениците си и ще откриеш, че животът е много по-хубав, когато някой се усмихва благодарение на теб! На добър час по пътя на учението!“.

YouTube

Днес, заедно със своя заместник Аксел Кючюк кметът посети основните училища в общината и предаде своите подаръци за децата на директорите на образователните институции и класните ръководители на бъдещите първокласници.

В утрешния празничен ден 190 деца от община Исперих ще прекрачат за първи път училищния праг. Деветте училища в общината ще посрещнат общо 1980 ученици.

685 са децата, записани в общинските детски градини. И през тази учебна година родителите на малчуганите ще бъдат освободени от заплащането на такси, а изхранването им ще бъде изцяло поето от бюджета на общината.

За втора поредна година като самостоятелна институция ще функционира и детска ясла „Малечко Палечко“. Заведението ще посещават 64 деца, разпределени в 4 групи.

Всички образователни институции на територията на общината са в готовност за нормално започване на новата учебна година. С оглед на продължаващата епидемиологична обстановка, предизвикана от коронавируса и с цел осигуряване на максимално безопасна среда за учениците тържества в дворовете на училищата се предвиждат единствено за първокласниците.

Ръководството на Община Исперих приветства всички учители и ученици и отправя пожелания за една истински успешна учебна година!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе