Първият училищен звънец удари и в Кубрат

С много усмивки и слънчеви емоции стартира новата учебна година и в община Кубрат. Дългоочакваното събитие бе уважено от общинското ръководство, начело с кмета Алкин Неби и неговите заместници – Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов. Сред присъстващите бяха още председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, директорът на Дирекция „Специализирана администрация“ Стефан Калинов и завеждащият отдел „Просвета, култура, социални дейности и техническо обслужване“ Здравко Вутов.

YouTube

Първият звънец даде началото на новата учебна година в най-големите училища в града – „Христо Ботев“, „Христо Смирненски“ и Професионалната гимназия в Кубрат. В слънчевото утро на 15 септември училищният праг в ОУ „Христо Смирненски“ прекрачиха 14 първокласници. Обръщение към възпитаниците на училището и техните родители и близки отправиха кметът Неби и директора Володя Войков. За новата учебна година в двора на училището бе подготвена разнообразна програма, на която се насладиха малки и големи.

С внасяне на училищното знаме и под звуците на химна „Мила родино“ новата учебна година стартира и в най-голямото училище на територията на общината – СУ „Христо Ботев“. Тази година най-малките възпитаници на училището наброяват 57, като общият брой на първокласниците в общината е 110. „За първокласниците днес започва нов етап в живота, пълен с открития. Нека всеки ден ви носи радост и е изпълнен с ярки впечатления. Учете се с интерес и удоволствие! Уважаеми учители! Първият учебен ден е и ваш празник! Благодарение на вашия педагогически талант, вашата мъдрост и търпение, може да бъдете сигурни, че бъдещето на Кубрат се крие в умни и успешни хора!“, каза в своето обръщение кметът Алкин Неби. Обръщение към всички присъстващи бе отправено и от заместник-директора на училището Силвия Христова.

Поздравителни телеграми бяха получени от началника на Регионалното управление на образованието – Разград Ангел Петков, от Любомира Вълчева – изпълнителен директор на фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“ и от други. След първия звънец и за успех всички преминаха под венец във формата на шестица, а в двора на училището бяха изнесени и открити класни стаи. Началото на учебната година бе дадено успешно и в Професионалната гимназия (ПГ) в Кубрат. Приветствия към всички присъстващи бяха отправени от кубратския градоначалник и директора на училището Ивалинка Николова.

В училището тази година ще се обучават общо 180 ученика. За успех на всички бе лиснато и менче с вода. Във всички учебни заведения са взети всички противоепидемични мерки. Първият учебен ден премина при засилени мерки за сигурност. Официални тържества имаше само за първи, пети и осми клас. Всички ученици влизаха в училищата с предпазни маски, а след прекрачване на училищният праг ги очакваха дезинфектанти. Припомняме, че просветното министерство издаде задължителни и препоръчителни мерки срещу COVID-19, сред които разделение на движението в коридорите, различни входове за децата от различни класове и др. Тържествата днес бяха проследени от много деца, преподаватели, местни общественици и граждани.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе