Юперското училище стартира новата учебна година с купата на МКБППМН-Кубрат -„Добър партньор“

Както в цялата страна, така и лудогорските училища, днес- 15 септември, отбелязват началото на учебната година. Специален празничен ден имаше и в юперското училище „Свети Климент“. При спазване на всички противоепидемиологични мерки протече тържествената част в двора на училището в присъствието на развълнуваните малчугани, учители, родители и гости. С химна на Републиката и ритуала по вдигане на школското знаме, официалната част бе открита от директора на училището Татяна Йорданова. В словото си директорът приветства учениците, педагогическия екип, родителите, гостите и пожела заедно да положат усилия за доброто пребиване на децата в училище и да бъдат еднакво отговорни пред предизвикателството, които протичат от пандемията, обхванала света и отправи най-хуманния призив за повече обич.

YouTube

С различни художествени етюди учениците от всички степени на основното училище показаха творчески умения и ентусиазирани връчиха ключа на знанието на двамата първокласници, които за първи път прекрачват прага на знанието. Обгрижвани и получили най-много внимание, новите ученици получиха уверението, че през цялата учебна година до тях ще бъдат каките и батковците от по-горните класове и техните учители.

С поздравителни адреси се включиха кметът на с. Юпер Петър Петров и кметът на с. Божурово, които отправиха от хубави, по-хубави пожелания. Силен акцент в първия учебен ден беше изненадата, поднесена от секретаря на МКБППМН-Кубрат д-р Надие Карагьозова, която връчи купата „Добър партньор“ и похвална грамота на училището за цялостно участие и постигнати отлични резултати в превантивно-образователните предизвикателства на местната комисия. С традиционното плисване на менчето, учениците, които показаха голямо нетърпение да видят отблизо своите учители и ученици, бодро и с широки усмивки прекрачиха  училищния праг.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе