Трети ден без ученици в знак на протест срещу директорa на училището в Езерче

Снимка: авторът

Селското ОУ „Св. Паисий Хилендарски” в Езерче и днес остана празно. Родители не пуснаха децата си за трети пореден ден на училище заради конфликт с директора на учебното заведение.

Дни след началото на учебната година 61 ученици не посещават школото в цар-калоянското село, тъй като родителите на децата се оплакват от лошо отношение както към тях, така и към децата и заплашват да не ги пускат в час докато не бъдат сменени и директора, и някои от учителите. „Директорът на училището настройва един срещу друг хората и те се жалват пред нас“. Сподели кметът на Община Цар Калоян Дауд Аляовлу.

YouTube

Снимка: авторът

Обучението, което това училище предлага не е на достатъчно добро ниво и това показаха резултатите от външното оценяване, което ни нареди на последно място в областта“, категоричен бе кметът. Винаги сме се борили за доброто обучение на нашите деца и за доброто име на училището, което имаше до преди две години, но с това ръководство мисията е невъзможна“, допълни още кметът.

От общинската управа споделиха още, че въпреки подадените сигнали към институциите резултат нямало, а хората в селото настоявали директорът да бъде незабавно отстранен. Протестиращите заговориха и за чадър над училищното ръководство, тъй като с поведението си директорката Зюлейха Карман не показвала друго. Към Регионалното управление на образованието в Разград още в средата на лятото е депозирана и подписка за отстраняването на директорката.

Радослав СТОЙКОВ

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе