Разградските огнеборци отбелязват професионалния си празник с поредица инициативи

Победителите в областното ниво на международния конкурс „С очите си видях бедата” бяха наградени днес в залата на базата на Аварийно-спасителния отряд. В 18-тото поред издание на ежегодния конкурс „С очите си видях бедата” се включиха 53 рисунки, участвали в общинските етапи на конкурса от всички учебни заведения в Разградска област. До оценяване бяха допуснати 46 творби на малки художници. По регламент конкурсът се провежда в три категории и три възрастови групи. Наградите връчиха областният управител Гюнай Хюсмен, заместник кметът Добрин Добрев и началникът на РУО Ангел Петков.

YouTube

След церемонията по награждаването всички присъстващи имаха възможност да разгледат част от машините, които разградските огнеборци използват при гасене на пожари. Със специализирано оборудване пожарникарите направиха демонстрация как се гаси пожар във висока жилищна сграда. От разгъващата се 30-метрова стълба се спусна огнеборец със знаме и надпис „Честит празник”. Демонстрация направиха и младежите от противопожарните отряди.

Преди това през седмицата пожарникарите поднесоха цветя пред паметната плоча на загиналия при изпълнение на служебния си дълг младши сержант Стефан Димитров в кубратското село Каменово. С кратко слово за професионалното минало и с едноминутно мълчание служителите преклониха глави пред паметта на разградския огнеборец.

В дните от 14 до 18 септември се организира традиционната седмица на пожарната безопасност. Структурите на ГДПБЗН в цялата страна провеждат редица дейности, свързани с подобряване на превенцията от пожари и бедствия, обучение на подрастващите и населението за повишаване културата на безопасност, представяне и популяризиране на професията на пожарникаря и спасителя.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе