Капанският ансамбъл участва във Вечер с ансамблите на Североизтока

Вечер на ансамблите от Североизтока ще има на 5 октомври в Разград. Спектакълът, заедно с професионалните фолклорни състави „Добруджа“ – Добрич“ и „Мизия“ – Търговище. Това съобщиха на пресконференция директорът на Капанския ансамбъл Кънчо Върбанов и зам.-директорът по художествено-творческата част Румян Занев.

Концертът ще бъде представен и в трите града: на 1 октомври в летния театър в Добрич, на 5 октомври – от 18.30 часа в Общинския културен центъра в Разград и на 12 октомври – в театъра в Търговище. Тук спектакълът е под егидата на Община Разград.

YouTube

“Инициативата е наша, но колегите я приеха много топло. Подобно нещо се прави за първи път между трите ансамбъла. Всеки ще представи своя самостоятелна програма от по 40 минути с най-добро то репертоара си. Това няма да е конкурс, а изключително пъстър букет от музика, песен и танц от фолклорната ни съкровищница, представен от страхотни музиканти, певци и танцьори“, каза днес Румян Занев.

Навсякъде последни в концертите ще са домакините. Програмата на Капанския ансамбъл е по хореография на Занев. Танците са три, единият камерен – запазена марка на Капанския ансамбъл. Има оркестрови и изпълнения на солистите в състава, както и произведения за целия ансамбъл.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе