Незаконни оръжия, боеприпаси, ловни трофеи и кожи иззеха при спецакцията в Завет и близките села (СНИМКИ)

Снимка: ОДМВР - Разград

Незаконно оръжие, боеприпаси, ловни трофеи и кожи са иззети при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на град Завет и селата Брестовене, Острово и Сушево. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград са извършени процесуално-следствени действия /претърсвания/ на 8 адреса в посочените населени места.

Снимка: ОДМВР – Разград

YouTube

Задържан е 61-годишен мъж от град Завет за това, че държи без надлежно разрешително огнестрелно оръжие – гладкоцевна ловна пушка, 12-ти калибър, турско производство с неустановена марка и множество боеприпаси. В хода на спецоперацията на друг адрес в Завет е открита и иззета ловна охранителна камера – обект на престъпление, изчезнала от резерват Воден.

Снимка: ОДМВР – Разград

В дома на 32-годишен мъж в село Брестовене е открита надуваема рибарска лодка – обект на престъпление от 2018 година. Извършителят на кражбата е задържан. При извършените претърсвания в останалите имоти са намерени и иззети два газови пистолета, трофеи от сръндак, благороден елен и дива свиня.

Снимка: ОДМВР – Разград

  В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност са проверени 74 лица и 61 моторни превозни средства. За констатираните 25 нарушения по ЗДвП са съставени 21 фиша и 4 акта.

Снимка: ОДМВР – Разград

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе