Състезателките от СКБ“Лютфи Ахмедов“ спечелиха първата за Разград отборна шампионска титла по женска борба

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев се срещна със състезателките от СКБ“Лютфи Ахмедов“, които спечелиха първата за Разград отборна шампионска титла по женска борба на Държавния лично-отборен шампионат за момичета и кадетки, провел се в Бургас през миналата седмица.

YouTube

Кметът подари по една червена роза на четири от шестте носителки на купата, две отсъстваха, едната е на лагер, а другата – в чужбина. Г-н Бояджиев поздрави младите дами и техните треньори Дениз Хамид и Нермидин Якуб и им пожела да продължат да развиват качествата си, да постигат успехи на всеки следващ турнир и да носят слава на Разград и лудогорската борба. Пожела им още купата, спечелена на шампионата в Бургас, да не остане сама, а до нея да се наредят още подобни отличия. Кметът увери състезателките и техните треньори, че подкрепя развитието на спорта в общината, винаги е готов да се срещне със спортни деятели и състезатели и откликва на предложенията им. В края на всяка година пък достойно признание получават най-добрите, определени в класацията за Десетте най-добри спортисти на Община Разград. Г-н Бояджиев пожела на състезателките по борба да намерят място в тазгодишната десетка.

Треньорите и кадетките разказаха за участието си в републиканското първенство, където бе постигнато най-доброто за Разград отборно класиране в женската борба. Състезателките спечелиха и общо 6 медала на турнира. Пет от тях са при кадетките: Назлъ Салимова в кат. до 40 кг. и Фатме Шабан – кат. до 53 кг. – златни медали; Мелиса Ярадан в кат. до 65 кг. – сребърен медал; а бронзови – Айшегюл Юмер до 65 кг. и Ханденур Тахирова до 69 кг. Бронзов медал спечели и Ягмур Шен, която е правнучка на световния шампион Лютфи Ахмедов, тя се състезава при девойките в кат. до 50 кг.

Треньорите споделиха, че момичетата са много изпълнителни в тренировките, имат хъс за победа и са достойни наследници на борческата школа в региона. Освен това са и много добри ученички, една от медалистките разказа, че е в 12-ти клас и има намерение да кандидатства в Медицинския университет във Варна.

Г-н Бояджиев подари на състезателките плакети със символите на Разград, както и по един шоколад. Те го поканиха на едно от следващите си състезания – турнирът „Лютфи Ахмедов“, който е в зависимост от противоепидемичните мерки засега е планиран за месец ноември в Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе