Утре спират отново водата на целия Разград, без жк „Орел“

Утре, 28.09.2020г. е планиран втори ремонт, в следствие на който ще бъде спряна водата в целия град Разград с изключение на жк Орел, съобщават от „Водоснабдяване-Дунав” ЕООД.

Прекъсването на водоснабдяването е поради два броя аварии на главни клонове от вътрешната разпределителна мрежа на града. И двете аварии са на стоманени водопроводи с голям диаметър, а утежняващо обстоятелство е, че пробивът на тръбите е под кабелни мрежи на други оператори и на въздушно преминаване на водопровода над река Бели лом.  Екипите ще работят приоритетно, но поради затрудненият достъп очакванията на дружеството са възстановяването на водоподаването за града да започне във вечерните часове.

Спирането на водата ще започне в 9.00 часа като първи ще останат без вода абонатите, разположените във високите части на града. При възобновяване на водоподаването, високите места ще получат последни вода в домовете си.

От „Водоснабдяване-Дунав” ЕООД се извиняват за неудобството, но напомнят, че водата е ограничен ресурс, който трябва да се опазва и използва рационално.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе