Днес се проведе учение при тежка катастрофа до жп гара Разград (СНИМКИ)

Днес се проведе учение по Безопасност на движението по пътищата, организирано от Областната управа на Разград.

YouTube

В него участие взеха служители на ОД на МВР, ОДПБЗН, ЦСМП, БЧК, сектор „Специализирани оперативни дейности“ към РДПБЗН-Русе, Окръжна прокуратура – Разград, служители на областна администрация и община Разград. Учението се проведе на пътя за жп гара Разград, в участъка от разклона за с. Стражец, до мястото, където  двулентовото платно преминава в еднолентово, малко преди гарата и разклона за с. Раковски.

Учението включваше проиграване на симулация на тежка пътна катастрофа, с много пострадали и загинал.

В ПТП-то участие взеха камион с цистерна, пренасяща опасен товар /спирт/, микробус с работници и лек автомобил. Катастрофата е възникнала след предприето от камиона изпреварване и последвало врязване  на лекия автомобил в него и последващ удар от микробуса.

При сблъсъка стана теч и разлив на опасното вещество в цистерната.

Ангажираните институции демонстрираха нивото на взаимодействието помежду си в напрегната ситуация, изискваща бързи и добре координирани мерки. Те обезопасиха мястото на инцидента и оказаха първа помощ на пострадалите и да осигуриха транспортирането им до най-близката болница.

Пожарникарската служба от Разград се наложи да демонтира няколко части от лекия автомобил, за да изкара пострадалите пътници.

Към 13:00 ч. движението вече бе възстановено.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе