Споразумение със силата на присъда за 21-годишен мъж, държал два вида наркотици с цел разпространение

Окръжен съд Разград одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура Разград, адвоката и 21-годишния Бинай С. от Исперих,  с което последният се признава за виновен, че без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

На 26.11.2018 г. в град Исперих е установено, че Бинай държи два вида наркотици: 0,4113 гр. суха зелена тревиста маса /марихуана/ и 9,90 гр. кремаво прахообразно вещество /амфетамин/, всичко на обща стойност 281,47 лева.

YouTube

Пред съда младият исперихчанин заяви, че е съгласен с условията на споразумението, което е подписал доброволно, и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Разградският окръжен съд одобри споразумението, след като прецени, че то не противоречи на закона и морала.

За извършеното престъпление, Бинай прие да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от  1 година, което на основание чл.66, ал.1 от НК съдът отлага за изпитателен срок от 3 години. От така постановеното наказание  се приспада времето, през което мъжът е бил задържан или е бил под домашен арест. Той ще заплати и направените от ОД на МВР – Разград разноски по досъдебното производство, както и разходите за служебен защитник.

Постигнатото днес споразумение влиза в сила веднага и има сила на присъда.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе