7 нови заразени с коронавирус в област Разград, едната е бременна жена

Седем нови потвърдени случаи на COVID-19 са регистрирани в област Разград на 08.10.2020 г.   

Първият случай е с мъж на 46 г. от с. Манастирско, община Лозница. Взет му е респираторен материал, който е изследван e в СМДЛ „Рамус“ – София. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Мъжът е без клинична симптоматика. Оставен е в дома с предписание за 14-дневна изолация.

YouTube

Вторият случай е с мъж на 20 г. от гр. Разград. Взет му е респираторен материал, който е изследван в микробиологична лаборатория към МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград. Резултатът от направения PCR тест положителен. Мъжът е без клинична симптоматика. Оставен е в дома с предписание за 14-дневна изолация. Не е съобщил за придружаващи заболявания.

Третият случай е с жена на 74 г. от гр. Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван e в микробиологична лаборатория към МБАЛ – Разград. Резултатът от направения PCR тест положителен. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома с предписание за 14-дневна изолация. Жената има придружаващо заболяване – артериална хипертония.

Четвъртият случай е с мъж на 18 г. от Лозница. Приет е за лечение на 07.10.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, където е хоспитализиран. Взет му е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към същото лечебно заведение. Резултатът от PCR тест положителен. Приведен е в Инфекциозното отделение. Заболелият е с придружаващо заболяване аутизъм.

Петият случай е с жена на 31 г. от гр. Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван e в микробиологична лаборатория към същото лечебно заведение. Резултатът от направения PCR тест положителен. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома с предписание за 14-дневна изолация. Не е съобщила за придружаващи заболявания.

Шестият случай е с мъж на 27 г. от с. Острово, община Завет. Взет му е респираторен материал, който е изследван в микробиологична лаборатория към МБАЛ – Разград. Резултатът от направения PCR тест положителен. Мъжът е без клинична симптоматика. Оставен е в дома с предписание за 14-дневна изолация. Не е съобщил за придружаващи заболявания.

Седмият случай е с жена на 29 г. от с. Ясеновец, община Разград, бременна в VI месец. Потърсила медицинска помощ на 07.10.2020 г. в ОАГ към УМБАЛ „Канев“, гр. Русе. Взет й е респираторен материал, който е изследван в УМБАЛ „Св. Марина“, гр. Варна. Резултатът от направения PCR тест положителен. Жената не е съобщила за придружаващи заболявания.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе