Ремонтът на джамията в Разград напредва

Областният управител Гюнай Хюсмен посети джамията „Ибрахим паша“, за да види на място как вървят строителните работи по реставрацията й. Той бе придружаван от секретаря на областната администрация Михаил Тодоров.

На този етап фирмата изпълнител „Стройкомерс – ТТ“ ЕООД, с управител инж. Тошко Райчев, е завършила поставянето на плътната ограда около сградата.

В петък се очаква от столицата да пристигне реставраторът Владимир Цветанов. Под неговото пряко ръководство ще се извършват всички дейности в храма, който е паметник на културата. Областният управител се убеди, че работниците спазват правилата за безопасен труд и са им осигурени всички необходими битови условия. Той обяви, че ще следи как протичат ремонтните дейности и пожела  на строителите спорна и качествена работа.  

  Проектът е за консервация, реставрация и адаптация на джамията „Ибрахим паша“. Възложен е с обществена поръчка и е на стойност 2 374 836 лв, с ДДС. Срокът на изпълнение на всички дейности е 890 календарни дни, а този на строително-монтажните работи – 800 дни. Строителният надзор осъществява „Стройконтрол – ГТ“ ООД, Шумен, с управител Лиляна Янкова. Ръководител на проекта е архитект Дарина Димитрова. Средствата са отпуснати от Републиканския бюджет, с постановление на МС.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе