Новият директор на Капански ансамбъл встъпи в длъжност

Снимка: Община Разград

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев представи пред творческия състав и администрацията на Капанския ансамбъл новия директор на културната институция.

Светослав Стойчев спечели конкурса за длъжността, за участие в който документи подадоха двама кандидати. Той е на 28 години, завършил е средно образование в ППМГ“Акад. Н.Обрешков“-Разград, бакалавърска степен по специалност „Мениджмънт“ в Икономически университет – Варна, а магистърска в същото висше учебно заведение специалност „Мениджмънт на човешките ресурси“. Работил е в НЧ“Напредък 1901“-Разград, първоначално като завеждащ административно-техническа служба, а след това като секретар на читалището.

YouTube

Снимка: Община Разград

Заместник-кметът Добрин Добрев припомни, че една от първите задачи на общинското ръководство бе да подобри работната атмосфера в Капанския ансамбъл и да проведе конкурс за негов ръководител така, както законът го изисква и този, който го спечели, да поеме управлението и развитието на културната институция – визитна картичка на Разград – за следващите 4 години. Изключително удовлетворен съм от резултата, който г-н Стойчев показа на конкурсната процедура пред комисията, той представи много сериозна и амбициозна стратегия за развитието на ансамбъла, показа визия и знания за съхраняване на традициите и развитието на Капанския ансамбъл – каза зам.-кметът. Процедурата по избор на директор бе проведена по правила, утвърдени от Министерството на културата и се проведе съгласно тяхна съгласувателна процедура – допълни още г-н Добрев. Той поздрави творческия състав на ансамбъла за прекрасния концерт, който проведоха съвместно с ансамблите „Добруджа“ и „Мизия“, към който вече има интерес и от други градове.

Снимка: Община Разград

На официалното представяне на новия директор в репетиционната зала на Капанския ансамбъл временно изпълняващият длъжността директор Кънчо Върбанов символично предаде ключовете на ансамбъла на заместник-кмета Добрин Добрев, който ги връчи на новия директор Светослав Стойчев.

Мисля, че като един екип ще постигнем добри резултати, идеята не е да се сравняваме, а да надграждаме това, което е постигнато досега, да вървим напред и да си останем визитната картичка на Разград – каза пред състава на Капанския ансамбъл новият директор Светослав Стойчев.

Снимка: Община Разград

За успешната работа на културната институция отец Дмитрий Терзи отслужи водосвет.

Колективът на Капанския ансамбъл подари икона на Исус Христос на досегашния директор Кънчо Върбанов, а на новия Светослав Стойчев – бележник, в който да записва само ползотворни делови срещи, много концерти, както и чести увеличения на заплатите на работещите за опазване на фолклорните традиции.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе