Започна процедура по въвеждане на еднопосочно движение по ул. „Вардар“ в района на ОУ “Никола Икономов“

Започна процедура по въвеждане на еднопосочно движение по ул. „Вардар“ в района на ОУ“Никола Икономов“-Разград.

За затрудненията в движението пред входа на училището сигнализира директорът на ОУ“Никола Икономов“ Димитър Петров по време на посещение на заместник-кмета на Община Разград Мирослав Грънчаров в навечерието на първия учебен ден. По-късно училищният директор внесе докладна в Община Разград с предложение за определяне на еднопосочно движение по ул. „Вардар“ в района на училището. Той се обосновава с факта, че около 80% от учениците в училището се довеждат и прибират от родителите си с автомобили и тъй като движението е двупосочно около началото и края на учебния ден пред централния вход на училището се образуват задръствания и критични положения, от които може да настъпи пътно-транспортно произшествие. Там спират и училищните автобуси, за които двупосочното движение на коли също създава затруднения.

YouTube

Предложението за организиране на еднопосочно движение бе разгледано на заседание на Общинската комисия по организацията на движението по общинските пътища и улици на територията на Община Разград, в която участват представители на Пътна полиция-Разград, на отдел „Опазване на обществения ред“ и на група „Пътна сигнализация“ в ОП“Ремонтстрой“. Членовете на комисията извършиха и оглед на място, след което бяха единодушни, че определянето на еднопосочно движение по ул. „Вардар“ в района на ОУ“Никола Икономов“ ще облекчи движението в района и ще намали предпоставките за инциденти.

Вече е изготвен протокол от заседанието на комисията, съгласно който движението на пътни превозни средства по ул. „Вардар“ става еднопосочно в участъка от ул. „Янтра“ до ул. „Брегалница“, където е южният вход на ОУ“Никола Икономов“. Движението ще бъде организирано с пътни знаци, като за целта бъде поставен пътен знак В 1 – Забранено е влизането на пътни превозни средства – на кръстовището на ул. „Вардар“ и ул. „Брегалница“, а на кръстовището на ул. „Вардар“ с ул. „Янтра“ бъде поставен пътен знак Д 4 – Еднопосочно движение след знака. В жк „Освобождение“ на изходите на паркинга пред блок 70 ще се поставят знаци Г3 – Движение само наляво след знака.

Предстои издаване на възлагателно писмо на ОП“Ремонтстрой“, чиито служители да поставят пътните знаци.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе