Футболистите на Лудогорец купуват рентген на разградската болница

Лудогорец се включва отново в битката с разрастващата се пандемия от COVID-19, съобщават от клуба. Треньори, футболисти и служители на клуба събраха средства за закупуването на мобилна рентгенова система, която ще бъде дарена на МБАЛ „Иван Рилски“ в Разград.

Даренията на Лудогорец и Биовет за болницата в Разград продължават

YouTube

До идеята за дарението се стигна, след като стана ясно, че има остра нужда от подобен апарат за диагностициране на хора с дихателни проблеми в следствие на коварната болест.

Областният управител уреди мобилен рентген за болницата от столичната „Пирогов“

Но това не е всичко. Лудогорец набира средства и за купуването на CR система за образна диагностика, чиято манипулация заедно със споменатия по-горе рентгенов апарат, ще позволи напълно безопасно на лекарите в разградската болница да работят дистанционно с пациенти, болни от коронавирус. За CR системата е осигурена само част от необходимата сума, като Клубът призовава и други фирми от града да се включат с пари за закупуването й.

Удължават временните противоепидемични мерки в област Разград до края на месеца

Както е известно, от началото на пандемията от COVID-19 ПФК Лудогорeц направи няколко сериозни благотворителни кампании в Разград и региона. В края на месец април собствениците на клуба Кирил и Георги Домусчиеви дариха 250 000 лева на МБАЛ „Иван Рилски“ в Разград за закупуване на PCR апаратура, тестове и оборудване на инфекциозното отделение. Месец по-късно братя Домусчиеви осигуриха на медиците в същата болница 1000 бързи теста, спринцовки инфузионни помпи, както и защитни облекла от най-висок клас за работа със заразени от COVID-19.

5 600 нуждаещи се от област Разград получиха пакети с хранителни продукти

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе