На Архангелова Задушница ще има два курса на автобуса до Гробищния парк

Община Разград информира гражданите, че на 7 ноември, събота, ще бъдат извършени два извънредни курса на автобуса до Гробищния парк. Поводът е отбелязването на Архангелова или Голяма Задушница – ден, в който православните християни почитат паметта на починалите си родственици и посещават техните гробове.

Първият курс на автобуса по линия 6, обслужвана от фирма „Жеттур“ЕООД, тръгва от спирка „Орел – център“ в 10,00 ч. Преминава по обичайния маршрут: спирка ДГ“Лудогорче“, „Дъбрава“, „Костур 2“, „Мескомс“, „Родопи“, „Център – АПК“, „Дом на техниката“, „Автогара“, Гробищен парк. По обратния маршрут автобусът тръгва в 11,15 ч.

YouTube

Вторият курс тръгва от същата начална спирка в 11,00 ч. и преминава по същия маршрут, обратно към общинския център рейсът тръгва в 12,15 ч.

Уточняваме, че поради усложнената епидемиологична обстановка с COVID-19 фирма „Жеттур“ уведоми Община Разград, че от 1 ноември до нормализирането на положението спира изпълнението на автобусна линия №6. Оттам се аргументират, че в автобусите по тази линия се возят хора от рисковата група.

По предложение на Община Разград и във връзка с очакванията на гражданите да имат възможност да спазят традицията да почетат паметта на починалите си родственици единствено на Архангелова Задушница ще има два курса по този маршрут.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе