Продължава осигуряването на топъл обяд за 170 жители на община Разград

Поради влошената епидемична обстановка в страната със Заповед на министъра на труда и социалната политика се удължава до 31 декември 2020 г.  действието на Целевата програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“, реализираща се от Агенцията за социално подпомагане.

С  отпуснатия допълнителен финансов ресурс в бюджета на Агенцията за социално подпомагане е дадена възможност на общините да удължат дейностите, като сключат анекси към договорите си.

YouTube

Община Разград заяви съгласие за изменение на Договор № ФС01-0499/27.04.2020 г. за реализиране на проект „Целево подпомагане с топъл обяд в община Разград“ по Целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020”,  финансирана от Агенция за социално подпомагане.

По проекта от началото на месец май 2020 г. Общината чрез Общинско предприятие „Ученическо столово хранене и почивно дело“ – Разград осигурява топъл обяд до дома на уязвими лица, в т.ч. възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, и на лица, кои поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности  от храна.

Всеки работен ден до 31.12.2020 г. на 170 потребители от 7 населени места в община Разград ще се разнася супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт. Потребителите са от Разград, Благоево, Дряновец, Осенец, Липник, Стражец и Мортагоново.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе