Над 400 първолачета от общините Разград и Цар Калоян ще получат подаръци от полицията

За 20-та поредна година полицията в Разград провежда своите срещи с първокласници. Инициативата този път стартира от СУ “Христо Ботев” в Разград, където за първи път прага на класните стаи са прекрачили 22 деца. По традиция служителите на реда раздават специални подаръци, които да са полезни за децата и техните родители. Малчуганите се запознават с инспекторите от Детска педагогическа стая, научават специфични детайли за отличителните знаци, видовете полицейски служители, направленията в тяхната дейност и отговорностите на различните служби. Първоначалните беседи са свързани с теми по безопасност на движението, рискове при общуване с непознати и действия при евентуални кризисни ситуации.

YouTube

За първи път тази година първокласниците ще получат тефтерчета, които да послужат при комуникацията между родител и класен ръководител. Вече са посетени ОУ „Отец Пасий”, ОУ „Никола Икономов” и ОУ„Н.Й.Вапцаров”. Срещите продължават по съгласуван с РУО на МОН график. Инспекторите Детска педагогическа стая ще посетят всяко училище в община Разград и община Цар Калоян до 19 ноември.

Националната програма на МВР „Работата на полицията в училищата” стартира през 2000 г. Целта й е да повиши доверието в полицейските структури и нивото на сигурност сред подрастващите. По време на обучението инспекторите от Детска педагогическа стая представят в учебните часове теми, свързани със структурата на полицията, пътната безопасност, опасните непознати, последствия от престъпленията, видовете и въздействията на наркотиците, правата и задълженията на гражданите, безопасно поведение в интернет и др. Програмата обхваща обучението на ученици от 8 до 18-годишна възраст.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе