Националите с първа победа за тази година, биха Гибралтар с 3:0

 Мъжкият национален отбор на България спечели с убедителното 3:0 приятелския двубой срещу Гибралтар на стадион „Васил Левски“. Това бе първа среща между двата тима на международно ниво, а мачът се игра пред празни трибуни заради извънредната епидемологична обстановка в страната.

YouTube

Ето ги титулярните 11 на България за двубоя с Гибралтар🇧🇬🆚🇬🇮

Posted by Team Bulgaria on Wednesday, November 11, 2020

Въпреки множеството кадрови проблеми, струпали се на главата на селекционера Георги Дерменджиев и щаба му, нашите играха концентрирано и с амбицията най-сетне да прекъснат негативната поредица без победа в официален двубой. Мартин Луков стартира като титуляр на вратата, Страхил Попов действа отдясно на защитата, Валентин Антов си партнираше с капитана Божиков в центъра, а Сисиньо бе изместен на нетипичния за него ляв фланг. Тройката в средата на терена бе съставена от Александър Цветков, Кристиян Малинов и Доминик Янков; Галин Иванов и Георги Йомов бяха поставени на двете крила, а атаката водеше Димитър Илиев.

Двама футболисти на Лудогорец – Сисиньо и Доминик Янков, започнаха титуляри за националния отбор на България във вчерашната контрола с Гибралтар.

Posted by PFC Ludogorets 1945 on Thursday, November 12, 2020

Още в петата минута след едно разбъркване в наказателното поле и недобре изчистена от защитата на гостите топка Илиев пусна към Александър Цветков, който със силен шут от дистанция откри головата си сметка за представителния ни тим. Десетина минути след това България стигна и до второ попадение след солова акция и хубав техничен удар на Йомов, разписал се за втори път в общо четири мача с екипа на „лъвовете“. Силният натиск на българите логично доведе и до трети гол, като негов автор стана Димитър Илиев с глава след корнер.

България победи Гибралтар с 3:0 в приятелската среща днес!🦁

Posted by Team Bulgaria on Wednesday, November 11, 2020

През второто полувреме нашите продължиха с надмощието си и не дадоха никаква възможност на Гибралтар да организира опасни атаки пред Луков. Въпреки контрола си обаче избраниците на Георги Дерменджиев намалиха оборотите и така и не намериха мрежата на съперника отново, като крайното 3:0 може да се приеме като глътка въздух след тежката поредица негативни резултати тази есен.

В неделя България приема Финландия в последното си домакинство от турнира Лига на нациите, а финалният двубой за календарната 2020-а е гостуването в Дъблин на 18 ноември.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе