Спецакция на полицията с акцент към пешеходци, пътници и водачи за толерантност на пътя

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението се провежда на територията на ОДМВР-Разград от 11 до 20 ноември. Темата е „Пешеходци, пътници и водачи за толерантност на пътя“ като част от традиционната акция „Зима“. Дейността на служителите от сектор „Пътна полиция“ е насочена към спазването на правилата за пресичане на уличното платно от страна на пешеходците, както и осигуряване на предимство от страна на водачите на превозни средства.

Специален акцент се поставя върху пешеходци, движещи се в тъмната част на денонощието, особено извън населените места. Остава засилен контролът за употреба на алкохол и наркотици, правоспособност на водачите, ползване на обезопасителни колани, спазване на пътните знаци и маркировка.

YouTube

Статистиката сочи, че спрямо месец ноември 2019 година тежките пътно-транспортни произшествия са се увеличили с две. С толкова повече са и загиналите на пътя. Ранените при катастрофи са с 12 повече за периода 1 януари – 10 ноември 2020 г. спрямо същия период на 2019 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе