Две катастрофи белязаха Гран при на Бахрейн днес, пилот се измъкна на косъм от смъртта (ВИДЕО)

Снимка: Formula 1 / Facebook

Секунди след началото на Гран при на Бахрейн, болидът на Ромейн Грожан се завъртя и блъсна в една от предпазните стени. В следствие на удара колата му се разцепи на две и избухна в пламъци.

YouTube

Моментално състезанието бе спряно и колите се прибраха в пит-а, докато бъде изгасен пожара и отнесен автомобила.

Haas F1 Team boss Guenther Steiner speaks for everyone with his praise for the rescue crews and marshals in Bahrain, who rushed to Romain Grosjean's aid

Posted by F1 on Sunday, November 29, 2020

За щастие на французинът се е разминал с леки изгаряния по краката и ръцете, но е в общо добро състояние, информираха организаторите.

A dramatic and scary start to the Bahrain Grand Prix. Thankfully Romain Grosjean walked away from this collision and…

Posted by F1 on Sunday, November 29, 2020

Малко по-късно в хода на състезанието се случи още един инцидент. На завой №8 се закачиха гумите на Ланс Строл и Данил Квят и болидът на канадеца се обърна. Пилотът и този път излезе невредим от болида си.

След този инцидент състезанието приключи зад кола на сигурността. Първи бе Хамилтън, втори – Ферстапен, а трети – Албън. Топ 10 допълниха Ландо Норис, Карлос Сайнц, Пиер Гасли, Даниел Рикиардо, Валтери Ботас, който имаше сериозни проблеми в хода на надпреварата, а последните две места в десетката бяха за Есетбан Окон и Шарл Льоклер. Себастиан Фетел завърши 13-и, зад Джордж Ръсел.  

 
 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе