Възможност за англичаните да получат безплатно витамин Д

Правителството в Обединеното кралство ще предлага безплатни доставки на витамин Д на най-рисковите групи, както и на живущите в домове за стари хора, пише „Гардиън“. Безплатните доставки ще започнат през януари.

Здравната система на англичани съветва своето население да приема около 10 микрограма витамин Д на ден в месеците между октомври и март. Това се препоръчва най вече за възрастните хора и тези с по-тъмна кожа.

Витамин Д често е наричан витаминът на слънчевите лъчи, защото обикновено от края на март до началото на септември повечето хора могат безпроблемно да си го набавят по време на прякото си излагане на слънчева светлина, но в зимните месеци  ние не можем да приемаме нужната доза.

Поради пандемията от COVID-19 и локдауна, до който това доведе, хората си стоят вкъщи повече от нормалното, което увеличава риска от липса на витамин Д в организма им.

В момента тече проучване за връзката между COVID-19  и витамин Д и дали запълването на липсите на този витамин в организма на хората през зимния период намалява риска от заразяване с коронавирус.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе