АПИ: При снеговалеж шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост

Снимка: Община Разград

При снеговалеж шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена със зимните условия. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили с подходящи гуми, да бъдат разумни и да не предприемат рискови маневри.

Няма затворени пътища в област Разград, 23 машини чистят

YouTube

Днес, заради шофиране с несъобразена скорост автобус с пътници се удря в спрял товарен автомобил на третокласния път III-204 Разград – Попово и затрудни пътуването на всички останали шофьори. Участъкът не е бил заледен, каквито внушения се правят в социалните мрежи. Настилката е обработена според техническите изисквания за поддържане на класа на пътя при снеговалеж.

Пътят Разград-Попово е затворен, пътнически автобус падна в канавката

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе