Децата на загинали и пострадали служители на МВР ще получат финансова подкрепа

Посрещаме Коледните празници в нетипична обстановка, в която ни постави пандемията. Тази година, за първи път от началото на благотворителната кампания в подкрепа на децата на загиналите и на пострадалите полицаи и пожарникари, традиционното коледно тържество, което събира ръководството на МВР с момичетата и момчетата, подпомагани от инициативата, няма да се състои.

Независимо от обстоятелствата, имаме силата да превъзмогнем тежестта на ежедневието, обединени от каузата да дарим грижа, внимание и надежда. През 2020 г., с помощта на всички дарители и на служителите на МВР, които ежемесечно даряват средства от заплатите си, подпомаганите от благотворителната кампания на министерството 86 деца получиха за Коледа по 1000 лева.

YouTube

Признателни сме на всички, които през годините безкористно ни подкрепят в мисията да съхраним паметта на нашите колеги, загинали и пострадали при изпълнение на служебния дълг, и да бъдем опора за техните деца.

Национална благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се провежда целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи. Средствата се набират чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане – 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

В рамките на кампанията, благодарение на дарителите, които ни подкрепиха през 2020 година, децата получиха по 300 лева по случай пролетните празници. По традиция част от набраните средства бяха заделени за завършващите средното си образование – на зрелостниците бяха преведени по 700 лева. Същата сума получиха и всички деца за началото на учебната 2020/2021 година.

В 17-ото коледно издание на благотворителната кампания участват 86 деца от цялата страна (София и областите Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен).

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе