Днес стартира инициативата „Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда“ в Разградско

Днес, 11 декември, “Бъди човек – Разград” стартира инициативата „Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда“.

За повечето хора Коледа е най-топлото и уютно време от годината, но за съжаление това не се отнася за всички. В България над 1 милион пенсионери получават доходи под линията на бедност.

YouTube

„Бъди човек-Разград“ за втора година организира инициативата „Подари Коледна вечеря на пенсионер в нужда“, като целта е да осигури коледна вечеря на пенсионери от общината.

Миналата година бяха раздадени над 500 кг хранителни продукти на 135 домакинства в областта. Тази година кампанията се провежда под мотото „Бъди човек. Сега има най-голяма нужда“.

Как да помогнете?
Можете да дарите дълготрайни хранителни продукти като различни варива – боб, леща, ориз, макарони, консерви, брашно, олио, захар, сол, сладки изкушения и др. Ще се приемат и ваучери, с които ще се закупят малотрайните продукти – кашкавал, сирене и др.

Къде можете да дарите?
Адрес: ул. Петко Славейков 6, бл. Б, офис 19, ет. 5, новата бизнес сграда до магазин ,,Берьозка”. Телефон за връзка: Нергис – 0897833799. Можете и да пишите и на страницата “Бъди човек – Разград”. във Фейсбук.

Доброволци на „Бъди човек – Разград”ще раздават събраните хранителни продукти в две поредни недели на декември при спазване на всички противоепидемични мерки. Продуктите ще бъдат раздавани по списъците с хората от миналата година. Всички миналогодишни адреси се посещават лично. Много от хората отвориха вратите, домовете и сърцата си за организаторите. Някои обаче не бяха доброжелателни и не ги приеха.

Инициативата „Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда“ тече с пълна сила в Разград

Ако познавате пенсионери в нужда, които не са били включени миналата Коледа, можете да дадете адрес, телефон и имена за връзка. А можете просто да напазарувате и да им занесете продуктите или да ги оставите пред вратата им. „Нека заедно не оставим нуждаещ се пенсионер без коледна вечеря!“, апелират организаторите.

40 домакинства в Разград бяха посетени от благотворителната кампания „Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда“

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе