СБА и БЧК заедно в кампанията „COVID-19 няма да почива по празниците“

Съюзът на българските автомобилисти и Български Червен кръст продължават със своята кампания за превенция на COVID-19.

СБА и БЧК обръщат внимание, че COVID-19 няма да почива по празниците. Главното действащо лице в кампанията – геройчето, призовава да не прекрачваме „червените линии“. То ни дава някои полезни съвети, за да пазим близките си по празниците. Геройчето си остава вкъщи, когато има температура или други симптоми. То проветрява автомобила си често и го дезинфекцира след всяко пътуване. Съветва ни и да избягваме области с повишен брой заразени от COVID-19.

Екипите на СБА и БЧК вече проведоха първия етап на кампанията. В него тя бе насочена към ученици, които използват масовия градски транспорт за придвижване. Посланията достигнаха до над 100 000 ученици чрез различни канали. Синдикатът на българските учители също подкрепи усилията на двете организации. 

Вторият етап на кампанията е насочен към шофьори и пътуващи по празниците. Той се осъществява със съдействието на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, верига бензиностанции ОМВ и медийна подкрепа. 

Провеждането на кампанията в България е в партньорство с Международната автомобилна федерация ФИА и е част от общите усилия на ФИА и Международната федерация на Червения кръст за подкрепа на автомобилните клубове по света в борбата с коронавирус инфекцията.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе