Пълна карантина се въвежда в Нидерландия

Нидерландското правителство въвежда по-строги мерки с цел ограничаване на разпространението на коронавируса. Те влизат в сила от полунощ на 15 декември, вторник и ще бъдат валидни до 19 януари 2021 г..

Новите мерки включват затваряне на всички търговски обекти, с изключение на тези от първа необходимост – хранителни магазини, бакалии, химическо чистене, аптеки, дрогерии, както и фризьорски салони, студия за масажи, козметични грижи, с изключение на стоматологичните кабинети и тези за физиотерапия.

YouTube

Затварят се всички начални и средни училища, както и детски градини и центрове за дневни грижи, които следва да преминат в онлайн форми на обучение считано от 16 декември 2020 г. Дневни грижи за децата на служителите на „първа линия“ с обществено значими професии ще бъдат осигурени.

Всички спортни зали, фитнеси, басейни, сауни, както и музеи, кина, театри, казина, зоологически градини преустановяват дейността си.

Хотелите могат да останат отворени, но се прекратява предоставянето на храна и напитки за техните гости, включително и на обслужването по стаите (roomservice). Остават затворени всички заведения от кетъринг-индустрията.

Гражданите се насърчават да останат у дома възможно най-дълго, както и да продължат да работят от вкъщи, когато това е възможно.

Призивът на властите е да не се приемат вкъщи повече от двама посетители на ден над 12-годишна възраст, с изключение на 25 и 26 декември 2020 г., като за двата празнични дни могат да приемат най-много до трима гости над 12-годишна възраст, които не са членове на домакинството.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе