Избраха спортист номер 1 на област Разград за 2020 г.

Състезателят по колоездене Мирослав Минчев е най-добрият спортист на област Разград за 2020 г. Това определи Постоянната областна комисия за развитие на младежта и спорта на свое заседание, проведено неприсъствено заради ситуацията с пандемията от COVID-19 в страната.

Изборът по традиция бе направен след номинации от седемте общини в областта. По предварително определен регламент община Разград имаше право да предложи 6 състезатели за включване в десетката, а останалите шест общини – по трима. Номинациите за 2020 година бяха общо 19. В гласуването, освен членовете на комисията, участваха и местни журналисти, които отразяват спортни теми. Така анкетните карти станаха общо 18. След гласуването сборът от точките на номинираните състезатели бе умножен по предварително обявени критерии, свързани с ранга на състезанията, на които са постигнати най-добрите резултати, с възрастовата група на спортиста и с това дали спортът е олимпийски или не.

YouTube

След прилагане на така регламентираната методика колоездачът Мирослав Минчев от СКК „Спринт“ /Разград/ събра 468 точки и оглави десетката. През тази година той завоюва XI място в дисциплината 1000 м. от място и VI място в дисциплината отборен спринт на Европейското първенство в Пловдив, проведено от 11 до 17 ноември в зала „Колодрума“. Подобри националния рекорд в дисциплината 1000 м. от място. Спечели I място на ДЛОШ за мъже в дисциплината 1000 м от място, зае I място в дисциплината бързина и I място на 1000 м.

Второ място зае футболистът на ПФК „Лудогорец“ Антон Недялков с 441 точки. През годината той достигна до 1/32 финал на турнира лига Европа сезон 2019 – 2020, като в 20 мача, с 4 асистенции. Стана и републикански шампион в Първа професионална футболна лига за сезон 2019 – 2020 г, като изигра 35 мача, с 5 асистенции.

На трето място бе класирана Фатме Шабан състезател по борба на СКБ „Лютфи Ахмедов“ /Разград/ с 393 точки. През годината тя спечели І място в категория до 53 кг. на Държавен личен отборен шампионат за кадетки до 18 години, І място в категорията до 53 кг. на Държавното лично първенство за кадетки до 18 години. Бе удостоена с Купа за най-резултатен състезател на първенството, след нито една загубена точка и включена в националния отбор на жените за подготовка за Световно първенство.

На четвърто място е състезателят по шахмат на ШК „Абритус“ /Разград/ Ивайло Енчев с 289 точки, на пето – Нурхай Зюлкюф, състезател по конен спорт от ККС с. Севар с 261 точки, на шесто – Владислав Димитров, състезател по лека атлетика на СКЛА „Лудогорец“ /Разград/ с 260 точки, на седмо – Цветалина Михайлова, състезател по борба на СКБ „Кубадън“ /Лозница/ с 232 точки, на осмо – Орлин Асенов, състезател по борба на СКБ „Осман Дуралиев“ /Исперих/ с 218 точки, на девето – футболистът Хюсеин Кельовлуев от ПФК „Лудогорец“ /втори отбор/ с 206 точки и на десето Хасан Хасан, състезател по борба на СКБ „Агросем“ /Острово/ със 170 точки.

Отбор на 2020 г. е ПФК „Лудогорец“. Тимът достигна до 1/32 финал в престижния турнир лига Европа за сезон 2019/2020 г и през същия сезон стана републикански шампион.

Най-перспективен млад състезател Хамди Басри, състезател по борба на СКБ „Лютфи Ахмедов“ /Разград/.

Треньор на годината е Красен Цонев, СКЛА „Лудогорец“ /Разград/.

За изминалата година са присъдени и 4 специални награди. Какви са те и кои са техните носители ще бъде обявено на 23 декември.

Заради пандемията и противоепидемичните мерки церемония за награждаване на призьорите няма да има. Наградите ще им бъдат изпратени.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе