МИГ-Исперих търси дарители за помощ на 38 деца от Комплекс за социални услуги за деца и семейства „Лудогорие“

Преди коледните дни, в очакване да се случи чудото на Рождество Христово, но в една по-различна обстановка на социална изолация, всички ние изостряме сетива за деца и хора, нуждаещи се нашата от подкрепа.

Местна инициативна група – Исперих организира благотворителна кампания за набиране на средства за 38 деца от Комплекс за социални услуги за деца и семейства /КСУДС/„Лудогорие” гр. Исперих.

YouTube

Комплекс „Лудогорие” – гр. Исперих предоставя социални услуги от резидентен тип за деца в риск. Осигурява жизнена среда за пълноценно развитие на деца от 3 до 18 години, изведени от техните семейства, чрез преходно жилище и два Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, като предоставя и други социални услуги в общността.

В условията на социални изолация, породена от епидемиологичната обстановка, необходимостта от намаляване на социалните контакти при децата, в съчетание с тяхната жизненост, любознателността, комуникативност и нетърпение, е най-голямото предизвикателство в ежедневието на самите деца и работещите в институцията.

През 2020г. със съдействието на община Исперих е направен основен ремонт на неизползваемо помещение в сградата, с идея да се превърне в многофункционална зала за активен спорт. В момента 38 здрави деца от институцията нямат възможност да спортуват активно, поради липса на достатъчно уреди и тренировъчни пособия.

Банковата сметка за дарения е:

КСУДС „Лудогорие“
IBAN : BG64RZBB91553100033560
BIK : RZBBBGSF
Банка : Райфайзенбанк България ЕАД

МИГ-Исперих апелира да отворим сърцата си, да дарим и помогнем залата да се оборудва със спортни уреди, което ще допринесе за по-пълноценно занимание на децата, настанени в резидентите услуги на територията на община Исперих.

Всеки, който желае, може да направи предметно дарение – спортен уред. Даренията ще се приемат на адрес: гр. Исперих, ул. „Васил Левски“ № 72.

Срокът на кампанията е от 17.12.2020 до 17. 01.2021г.

Пред Коледните дни, в очакване да се случи чудото на Рождество Христово, но в една по- различна обстановка на социална…

Posted by Миг Исперих on Thursday, December 17, 2020

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе