Подгласничка на „Мис Свят“ разработва ваксината на Оксфорд

31-годишната Карина Тирел се отказа от балните рокли и участията си в конкурси за красота и облече лекарска престилка. През последната година тя ръководи новаторски изследвания в Оксфордския университет. Тя е коронясана за „Мис Англия“ през 2014 г., а по-късно същата година печели четвъртото място в конкурса „Мис Свят“. Но детската ѝ мечта е да се справи с глобални проблеми като маларията.

Д-р Тирел е смятана за един от най-ярките млади умове в страната. През последните 12 месеца работи денонощно, за да помогне за намирането на ваксина срещу COVID-19. Красавицата може да се похвали с медицинска степен от университета в Кеймбридж, опит на първа линия като младши лекар. Тя е и магистър по обществено здраве.

YouTube

Д-р Тирел е родена в Швейцария, но родителите й са британци. Баща ѝ Марк е физик, работил за изграждането на Големия адронен колайдер, а майка ѝ Сю е работила в Световната здравна организация.

В края на петата си година в университета тя печели тамошен конкурс за красота. Тази победа я отвежда на подиума на „Мис Англия“.

Сега лекарката си сътрудничи с учени и медици от цял свят, за да гарантира, че правилните изпитвания за ваксини получават финансиране. След това всички си сътрудничат, за да намерят най-подходящата ваксина, като сравняват всички опити, правени по света. Нейният екип е отговорен за работата по ваксините на Pfizer, Moderna и Oxford AstraZeneca.

Източник: NOVA

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе