Премиерът Борисов: ЕС винаги намира правилните решения и с Великобритания ще има споразумение

„Днес имаме много хубава новина – Европейският съюз винаги намира правилните решения и с Великобритания ще има споразумение. Има договор и ще продължим да работим заедно“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в новата компостираща инсталация за отпадъци в Барутин, община Доспат, изградена по Оперативната програма „Околна среда“ на стойност 9,654 млн. лева.

Премиерът Борисов изтъкна, че постигнатото споразумение между ЕС и Великобритания е изключително важно, тъй като имаме хиляди български студенти и работещи наши сънародници там, а хиляди англичани притежават имоти в България и често им се налага да пътуват. „Истински поздравявам и Урсула фон дер Лайен, и Мишел Барние, нашият преговарящ от името на ЕС, както и Борис Джонсън, който направи необходимото да имаме споразумение. Това е един хубав ден за Европа като цяло“, подчерта министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът разгледа новата компостираща инсталация в Барутин, която предстои да бъде въведена в експлоатация. Тя ще обслужва пет общини – Девин, Борино, Сатовча, Сърница и Доспат. „Родопите са основен приоритет на правителството наред с образованието и здравеопазването“, акцентира премиерът Борисов. Представителите на местната власт в Доспат изказаха благодарност към българското правителство, което само за последните 4 години е оказало сериозна финансова подкрепа на общината. А това води и до развитието на региона. Сред съоръженията, в които се влагат средствата, е новият градски център в Доспат на стойност 4,5 млн. лева и разположен на 13 декара площ. Финансирането е отпуснато от Министерския съвет в рамките на настоящата и миналата година.

Министър-председателят Борисов изтъкна, че в малките населени места неизменен приоритет на държавата продължава да е подобряването на инфраструктурата. Премиерът разгледа също обновената спортна зала в Доспат и реновираното училище, в което се обучават 300 ученици. „Важно е хората във всяко едно населено място да виждат помощта от българската държава“, категоричен бе министър-председателят Бойко Борисов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе