Посолството на България в Скопие дари 130 коледни пакети с лакомства за деца

В рамките на проекта „Български коледни празници“, който се реализира с финансовата подкрепа на МВнР, посолството ни в Скопие направи днес две дарения за деца от Република Северна Македония, за да ги зарадва по повод Рождество.

На среща с родители от Сдружението на родители на деца с церебрална парализа от Скопие посланикът ни Ангел Ангелов и съпругата му предоставиха подаръци за 80 деца. В рамките на срещата бяха обсъдени и възможностите за продължаване на сътрудничеството, включително по линия на Официалната помощ за развитие, предоставяна ежегодно от България на Република Северна Македония. Председателят на Сдружението Мария Билбиловска изрази благодарност към посолството за последователно оказваната помощ.

YouTube

Второто дарение бе предоставено на Дома за слепи в град Скопие, където посланик Ангелов подари коледни пакети с лакомства на 50 деца. При спазване на ограничителните мерки, свързани с пандемията на коронавирус, най-малките получатели на коледни пакети поздравиха гостите с празнична новогодишна песничка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе