Кубрат почете рождението на великия революционер Христо Ботев

Снимка: Община Кубрат

На Богоявление (Йордановден) общинското ръководство, начело с кмета Алкин Неби и служители на общинската администрация в Кубрат, почетоха 173-годишнината от рождението на гениалния поет и революционер Христо Ботев. Това съобщават от общинската информационна служба в лудогорския град.

Снимка: Община Кубрат

YouTube

Признателни венци бяха поднесени пред бюст-паметника на бележития революционер, който е патрон на най-голямото учебно заведение в общината. Сред присъстващите бяха и представители на училищното ръководство с директор Росица Христова. Признателни венци бяха поднесени от името на СУ „Христо Ботев“, от кмета Алкин Неби и общинската администрация, както и от политическата сила Движение за права и свободи. Поради противоепидемичните мерки официалното честване в присъствието на ученици тази година бе отменено.

Снимка: Община Кубрат

Христо Ботев е роден на 25 декември 1847 г. (нов стил – 6 януари 1848 г.) в гр. Калофер. Ботев е една от именитите фигури в българската революционна дейност, литература и публицистика. Поет и бунтовник, ревностен пазител на националните идеи, той оставя трайна следа в предосвобожденската история на България.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе