Основните пътни артерии в Община Разград са почистени, разчистват се тротоарите

Основните пътни артерии в Община Разград са почистени, няма населени места без достъп или без вода, ток и комуникации заради снежната обстановка.

Рано сутринта машините на „Уейст Солюшънс България“ЕООД разчистиха и основните улици в общинския център, а служителите и техниката на ОП“Паркстрой“ почистват тротоарите, стъпалата и участъците за придвижване на пешеходци.

Въпреки усложнената синоптична обстановка в област Разград не са въвеждани и не действат ограничения за движение на автомобили по пътищата. Това съобщиха от Областно пътно управление – Разград. Заради суграшицата, заваляла около 18 часа на 12 януари и преминала в сняг, по пътната мрежа в региона са работили между 27 и 35 машини. Пътните настилки са мокри, но обработени, а шосетата – проходими при зимни условия. Снежната покривка е около 10 см.

  На пътя Русе-Разград, в района на Дервента, през нощта са закъсали 8 тежкотоварни автомобили. След като шосето е било почистено и опесъчено, те са продължили по маршрутите си. Според директора на Областно пътно управление Людмил Янев водачите са крайно неподготвени за движение при зимни условия. Често на гумите липсва грайфер или са много износени.

  Заради очакваното рязко застудяване през следващите дни от областна администрация призовават гражданите да пътуват само при необходимост и с напълно оборудвани за зимните условия автомобили.

 

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе