Лудогорец стартира контролите в Турция с победа над Бачка Топола (ВИДЕО)

Снимка: ludogorets.com

Новият треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас започна с победа престоя си начело на „орлите“. В неофициалния си дебют шампионите биха с 2:1 Бачка Топола, 8-и в сръбския елит. Техен треньор е Младен Кръстаич, който води западните ни съседи на Мондиал 2018. Дамбраускас пусна като титуляр младия ляв бранител Димитър Илиев, който взе на лагера в Турция.

Иначе „орлите“ поведоха още в 7-ата минута. Тогава Джордан Икоко свали към Бърнард Текпетей, който със силен удар вкара първия гол за Лудогорец през 2021 г. Секунди по-късно Чибота с левия крак бе много близо до второ попадение, но ударът му мина на сантиметри. Чибота продължи да бъде активен и след това негов изстрел бе блокиран.

YouTube

След това сърбите натиснаха и стигнаха до три опасния положения. Най-фрапантен бе пропускът на Джуро Зец, който открадна топката след голяма грешка на Светослав Дяков, но не успя да преодолее играещия силно Ренан дос Сантос. В 34-ата минута Лудогорец поведе с 2:0. Отново Джордан Икоко проби отдясно и намери Текпетей, който отблизо нямаше как да сбърка – 2:0.

Само секунди по-късно Бачка Топола стигна до гол. Негов автор бе Станоев, който бе изведен сам срещу Ренан и отбеляза без да трепне. Малко преди края на първата част сърбите можеха да изравнят. Скокляк се озова на великолепна позиция и стреля с глава, но Ренан отново действа майсторски.

Новият треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас започна с победа престоя си начело на „орлите“. В неофициалния си дебют…

Posted by PFC Ludogorets 1945 on Wednesday, January 20, 2021

През втората част Валдас Дамбраускас смени всички свои футболисти. Любопитно е, че като ляв халф излезе младока Иван Йорданов, който по принцип е вътрешен полузащитник. От всички присъстващи на лагера не играха единствено вратарите Владислав Стоянов и Дамян Христов, както и контузените Елвис Ману, Вандерсон и Ихинио Марин. През втората част най-деен за Лудогорец беше Кирил Десподов. В 84-ата минута след изпълнение на корнер той качи топката на главата на Григоре, но ударът на румънеца бе избит.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе