Мощен взрив и загинали в центъра на Мадрид, няма данни за пострадали българи

Мощен взрив е избухнал в сграда в центъра на Мадрид, съобщават световни агенции и испанските медии. По първоначална информация причина за експлозията е изтичане на газ при извършване на ремонтни дейности, а не терористичен атентат.

По информация на посолството ни в испанската столица няма данни за пострадали български граждани при експлозията. Задграничната ни мисия е в контакт с местните власти и полиция, които изясняват случая.

Към момента по данни на местните власти има трима загинали, един човек е в неизвестност и десетки са ранени. Няма пострадали в намиращите се в близост до засегнатата сграда дом за възрастни хора, училище и параклис. На мястото на инцидента са полицейски екипи, екипи на пожарните служби, както и хеликоптери в готовност за незабавни действия при необходимост.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свръжат с посолството ни в Мадрид на телефони: +34 913455761; +34 913456651. Дежурен телефон в извънработно време за спешни случаи: + 34 678 013 846.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]azgradnews.netПрисъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе