Търси се помощ за 2-годишно разградчанче

Нека помогнем на малкия Данчо да проходи и да има пълноценен живот.

Йордан Йорданов Йорданов от Разград е на 2 г. и 7 м,, но все още не може да лази, да стои прав без упора и да ходи. Той се ражда в 29 ГС, с тегло 1 кг 280 г и 41 см.

YouTube

След продължителен престой в кувьоз, той се изправя пред ново изпитание – херния. Претърпява операция, когато е само на един месец. Два месеца след раждането си е изписан от болницата, все още не изградил умението да диша сам.

Но съдбата го изправя пред сериозни изпитания – Детска церебрална парализа и вродена агенеция на ляв бъбрек (няма бъбрек). Телк комисията преценява, че има нужда от 90% чужда помощ.

Независимо от тежките диагнози, Данчо е усмихнато, игриво и умно дете. Той говори и разбира, интелектуалното му развитие отговаря на календарната му възраст. Не след дълго ще осъзнае проблема си и това би нанесло непоправими психически поражения.

Той посещава ежедневни рехабилитационни процедури, които обаче се оказват недостатъчни за двигателното му развитие. Налагат се консултации със специалисти в чужбина и евентуална операция.

Семейството няма финансовата възможност за това.

Нека бъдем хора и да дарим пълноценен живот на едно дете в нужда.

Дарителската сметка на малкия Йордан Йорданов Йорданов е:
IBAN BG52STSA93000026483646
BIC STSABGSF
Титуляр: Йордан Йорданов Йорданов

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе