Заради навяванията е затруднено снегопочистването, 7 машини работят в Разград, 10 – по общинските пътища

Снимка: Община Разград

Навяванията затрудняват снегопочистването на територията на Община Разград, но фирмите, ангажирани с тази дейност, работят по уличната мрежа в общинския център и общинските пътища.

10 машини на „Пътно строителство“ АД са ангажирани с почистването на общинската пътна мрежа извън населените места. Непроходим на този етап е единствено пътят в посока село Тръстика. Почистването продължава, тъй като силният вятър навява сняг по шосетата скоро след като са почистени. Затруднено е движението по пътя Разград – Дянково – Побит камък, откъдето бяха получени сигнали за 4 закъсали автомобила и техниката на „Пътно поддържане“ се насочи натам.

Костанденец и част от Цар Калоян без ток

В общинския център Разград почистването на улиците се извършва от 6 машини на „Уейст Солюшънс България“ЕООД, като допълнително е ангажирана и седма машина – малогабаритна техника, която започва работа в жк „Орел“. Основните пътни артерии са почистени, работи се по разчистване на първостепенната пътна мрежа съобразно Оперативния план за действие при зимни условия. Започна и разчистването на второстепенните улици по кварталите. Съществено затруднение предизвикват паркираните върху пътните платна на по-малките улици автомобили и Община Разград апелира гражданите да съдействат в това отношение на снегопочистващата фирма.

42-ма работници, бобкат и два роторни снегорина на ОП “Паркстрой“ са ангажирани с почистването на площадите и тротоарите. Те започнаха своята работа от централната част на града, от местата, където преминават най-много хора – площад „Момина чешма“, ДКЦ-1, общинския пазар и други. И тяхната работа е затруднена поради силния вятър и навявания.

Няма населени места без ток и вода, няма и подадени сигнали за инциденти, свързани със зимната обстановка и натрупания над 20 см. сняг.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе