Лудогорец завърши лагера в Турция с победа над Динамо (Тбилиси) (ВИДЕО)

Снимка: ludogorets.com

Лудогорец завърши с победа зимната си подготовка. „Орлите“ се наложиха убедително над шампиона на Грузия Динамо Тбилиси с 3:1, макар да не започнаха добре мача. Още във втората минута носителят на КНК за 1981 г. поведе. След корнер отбраната на Лудогорец направи колективна грешка и не се ориентира добре. От това се възползва Зоран Марушич и отблизо прати топката в мрежата, след като не я намери добре от първия опит. Лудогорец пробва да отговори бързо, чрез два удара от фаул на Клаудиу Кешерю. Първият обаче лесно бе спасен от вратаря Мигинеишвили, а вторият рикошира в тялото на застаналия в близост до стената Кирил Десподов и излезе в аут.

YouTube

Лудогорец завърши с победа зимната си подготовка. „Орлите“ се наложиха убедително над шампиона на Грузия Динамо Тбилиси…

Posted by PFC Ludogorets 1945 on Thursday, February 4, 2021

В 17-ата минута след хубав пробив на Антон Недялков, Кешерю получи удобна топка, но стреля високо. В 22-ата минута Каули изведе прецизно Текпетей вдясно по нападението, крилото стреля по диагонала без да намери очертанията на вратата. В 23-ата минута логичното се случи и шампионите изравниха. Кирил Десподов получи топката от Кешерю, навлезе отляво в наказателното поле, нагласи си удобно топката на десния крак прати топката във вратата. Четири минути по-късно Каули пусна перфектно в коридор към Десподов, отново вляво по нападението, като този път диагоналния удар на крилото бе париран.

В 31-ата минута пълният обрат бе факт, след като Кешерю преодоля Гбенон и от границата на наказателното поле прати топката в долния десен ъгъл.

Лудогорец игра много по-добре през втората част. В 58-ата минута отлично центриране на Сисиньо постави топката на главата на Кешерю, румънецът потърси далечния ъгъл, но не му достигна около половин метър точност.

Нов голям, този път двоен пропуск, направиха „орлите“ в 62-ата минута. Текпетей подаде прострелно отдясно, Кешерю отблизо вместо да скъса мрежата отигра несръчно и вратарят отби. Последва ножичен удар при добавката на Сисиньо, а вратарят на Динамо пак се намеси. В 70-ата минута и Ренан показа класа, като изби в корнер много силен шут от средно разстояние.

Интригата приключи в 76-ата минута, когато появилият се от пейката Чибота пресече пас на грузински бранител назад, преодоля вратаря, завъртя се и от малък ъгъл се разписа – 3:1 за Лудогорец. Пет минути преди края Ренан отново изби тежък шут от дистанция, този път на  Меквабишвили и не позволи на грузинците да се върнат в двубоя.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе