ОФК “Кубрат 2016“ спира участие в Североизточна трета лига

Ръководството на ОФ К“Кубрат 2016“ с официално писмо уведоми Зоналния съвет на Българския футболен съюз във Варна, че спира участието на отбора мъже в Североизточната трета лига. Като причина футболните ръководители изтъкват по-малките финансови постъпления от Община Кубрат вследствие от пандемията, невъзможността от провеждането на традиционния седмичен пазар в Кубрат, част от приходите от който отиваха за покриване на част от разходите по мачовете на общинския футболен клуб. COVID пандемията стана причина и за невъзможността за провеждане на редовни тренировки, а това доведе до слабо представяне на отбора в есенния дял от първенството. Много от младите местни футболисти ги е страх да участват дори и в официалните двубои – казаха местните футболни ръководители.

От ЗС на БФС – Варна потвърдиха, че са официално уведомени за решението на ОФК “Кубрат 2016“ за спиране от по-нататъшно участие в Трета лига – Североизточна аматьорска група. Всички отбори, които по програма за пролетта трябваше да играят с тима на „Кубрат 2016“, ще спечелят срещите 3:0 служебно и ще прибавят по три точки към актива си.

YouTube

ОФК “Кубрат 2016“ ще продължи дейността си в детско юношеските формации – юноши старша възраст, юноши младша възраст и деца, които участват и сега в зоналните първенства. Особено внимание община Кубрат набляга и ще настоява пред ръководството на футболния клуб да се работи още по-сериозно в подготвителните групи на най-малките деца – футболисти от лудогорието.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе