Младежки клуб „Инитиум“ зарадва самотна майка с дърва за огрев със съдействието на Областния управител

Младите хора от сдружение Инитиум“, със съдействието на областния управител Гюнай Хюсмен, зарадваха с дърва за огрев самотна майка с две деца в Разград. 

Идеята за акцията се породила, когато преди дни младежите от сдружението видели, че жената цепи съчки, а до нея мръзне малкото й дете. Те се поинтересували как преживява и решили да й помогнат. Оказало се, че с решение от ТЕЛК с право на работа, но няма препитание. Едното от децата й е ученик, а другото посещава детска градина.

YouTube

 Членовете на младежкия клуб се обърнаха за съдействие към областния управител Гюнай Хюсмен  и той осигури 30 палета, които бяха доставени до дома на жената. Камионът с палетите беше посрещнат от доброволците от „Инитиум“, които разтовариха, нацепиха и пренесоха дървата в сухо помещение. Съсед се впечатли от хуманното начинание и им помогна с моторния си трион.

Жената, която предпочита да не се афишира, изказа своята най-сърдечна благодарност на областния управител и на младите доброволци. „Без тази помощ щеше да ни бъде много трудно на мен и на децата да преживеем в тези студени зимни дни“, заяви тя. 

Гюнай Хюсмен поздрави доброволците за благородната инициатива и поредния хуманен жест, който правят.

Младежите от клуб „Инитиум“ призоваваха връстниците си да бъдат преди всичко хора и да не отминават с безразличие изпадналите в нужда, а да помагат, с каквото могат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе