Затварят пътя Русе-Кубрат

От 9.00 ч. на 15 февруари, понеделник, ще бъде затворен за движение на всякакъв вид превозни средства пътят Русе – Кубрат от разклона при магазин „Джъмбо“ до Ново село. Това съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура. Причината – в участъка ще бъдат извършвани мащабни строително-монтажни работи и ремонт на жп прелез.

Заради „тапата“, движението ще се осъществява по следните обходни маршрути:

  • за МПС до 3,5 тона от село Червена вода и квартал „Образцов чифлик“ до Русе движението се пренасочва по общинската пътна мрежа през с. Николово;
  • за МПС над 3,5 тона трафикът ще преминава по пътя Русе – Разград, от там по общинската пътна мрежа през селата Бъзън, Ястребово, Семерджиево, Ново село и Кубрат. МПС над 3,5 тона, пътуващи за с. Червена вода, ще се отклоняват при с. Семерджиево по третокласния път.

Ремонтните дейности в отсечката са част от стартиралата през септември м. г. рехабилитация на общо 46,7 км от второкласния път Русе – Кубрат, финансирана по ОП „Региони в растеж“. Досега дейностите се извършваха без да се спира изцяло трафикът. Ремонтът навлиза в следващ етап, който налага ограничение на движението до 30 април т. г. В 21,5 км участък, в който се спира движението, ще се ремонтират конструкцията на пътя, ж. п. надлезът при 3-ти км, ще се изпълняват дейности за подобряване на отводняването.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе