565 нарушения засече пътна полиция в областта за изминалата седмица, 105 са засечени при товарните автомобили

565 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 8 до 14 февруари 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 499 фиша и 75 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. Санкционирани за неправилно поведение на пътя са и двама пешеходци.

Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При единия от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на три моторни превозни средства –причината е неправоспособност на водачите.

YouTube

През изминалата седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които са пострадали петима души, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 8 до 14 февруари се проведе специализирана полицейска операция по безопасност на движението „Товарни автомобили и автобуси“, организирана от ROADPOL. Контролните органи следиха за спазването на скоростните режими, употреба на алкохол или наркотични вещества от водачите, използване на обезопасителни колани, проверка отчетите на тахографите, спазване на часовете за почивка, техническа изправност, нередовни документи и нарушения, свързани с ADR, разпоредбите на ЗДвП и КЗ. По време на акцията са проверени 227 товарни автомобила и 34 автобуса. По-голям брой от констатираните нарушения – 105, са засечени при товарните автомобили. 14 от водачите са били с нередовни документи, а на един от камионите е наложена забрана да продължи поради техническа неизправност. Установени са и 41 нарушения на скоростните режими. При автобусите са засечени 6 нарушения за скорост,  един водач е бил с нередовни документи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе