Остава в ареста обирджията на 80-годишния мъж от Исперих

Окръжен съд Разград определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 35-годишния Ралин А., обвиняем по досъдебно производство за грабеж.

Според обвинението, на 14.02.2021 г., в Исперих, при условията на опасен рецидив, той е отнел 260 лева от 80-годишен мъж, с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила.

YouTube

Хванаха обирджията на 80-годишния мъж от Исперих

Пред съда представителят на прокуратурата пледира, че деянието е извършено в условията на опасен рецидив и се характеризира с повишена обществена опасност с оглед на това, че пострадалият е възрастно лице.

Защитата на Ралин А. поиска по-леката мярка за неотклонение „домашен арест“. Пред съда бе изтъкнато, че обвиняемият никога не е правил опити за укриване предвид угрозата от наказателна репресия.

Съдебният състав, след като разгледа всички събраните до момента материали по делото – свидетелски показания, писмени доказателства и обясненията на обвиняемия, счете че е налице обоснованото предположение за съпричастност на обвиняемия към престъплението, за което е обвинен.

Обраха 80-годишен мъж от Исперих в дома му, след като му спряха тока

Съдът прецени, че е налице реална опасност лицето да се укрие, предвид факта, че Ралин е осъждан 15 пъти и само 3 месеца и половина след последното му освобождаване от затвора е извършил деянието, предмет на настоящото досъдебно производство. За това престъпление НК предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години.

Заради тежестта на обвинението и обществената опасност на деянието, вероятността 35-годишният мъж да извърши престъпление също е реална. Той не е семеен, не притежава недвижими имоти, МПС, не работи, няма доходи. Лесно може да се предположи, че няма средства да се издържа и от тук следва опасността да извърши ново престъпление.

Поради посочените доводи, Разградският окръжен съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ралин А.

Определението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Варна в 3-дневен срок.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе