УЕФА отмени турнир с участието на юноши на Лудогорец

Снимка: ludogorets.com

Изпълнителният комитет на УЕФА реши да отмени тазгодишното издание на младежката Шампионска лига заради пандемията от COVID-19 и нейните ефекти върху организирането на състезания. Комитетът първоначално беше решил миналата година да промени формата на състезанието и да отложи старта му, но различните мерки, наложени от здравните власти в Европа, продължават да се развиват оттогава. Ограниченията за пътуване, засягащи участващите клубове, създават големи трудности при организирането на техните мачове и два клуба вече са се оттеглили от състезанието, информират от sportal.bg.

Отборът на Лудогорец (Разград) трябваше да гостува на Динамо (Минск) на 2 или 3 март в първия кръг на тазгодишното издание на Младежката Лига на УЕФА, както е новото име на младежката Шампионска лига. Изпълнителният комитет на УЕФА подчерта, че няма възможност за по-нататъшно отлагане на старта на състезанието и че здравето и безопасността наиграчите трябва да имат най-висок възможен приоритет.

YouTube

„За съжаление, условията за рестартиране на това международно състезание за младежи не са изпълнени при настоящите обстоятелства и както Комитетът по клубни състезания на УЕФА, така и Европейската клубна асоциация подкрепиха идеята за анулиране по изключение на младежката лига през този сезон“, се казва в изявление на Европейската централа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе