Осъдиха двама младежи за обир на възрастен кубратчанин

Разградският окръжен съд призна за виновни 21-годишния Дечо А. и 22-годишния Ибрям А., за това че в съучастие, в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление са извършили грабеж, като са използвали за това сила и заплахи. И двамата са с трайно затвърдени престъпни навици. Дечо А. е осъждан 12 пъти, а Ибрям А. – 6 пъти.

В съдебно заседание, подсъдимите и защитниците им поискаха делото да бъде разглеждано в условията на съкратено съдебно следствие – без разпит на свидетели и вещи лица. И двамата признаха изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт. В този случай, според НПК, при  постановяване на осъдителна присъда „лишаване от свобода“, съдът е задължен да намали размера на наложеното наказание с 1/3.

YouTube

Припомняме, че сигналът за деянието бе подаден на 28 януари в Районното управление на МВР в Кубрат от пострадалия възрастен мъж. След проведените процесуално-следствени действия бяха разкрити двамата извършители.

Задържаха двама младежи от Кубрат за грабеж

Съдът призна за виновен Дечо А. в това, че в периода от 01.01.2021 г. – 27.01.2021 г. в Кубрат, в условията на опасен рецидив и на продължавано престъпление, сам и в съучастие с Ибрям А., като извършител отнел парична сума в размер на 5 500 лева от владението на Г.Д. от Кубрат с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване. За извършеното престъпление съдът му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 години, което редуцира с 1/3 до четири години „лишаване от свобода“, което да изтърпи при първоначален строг режим.

Съдебният състав призна за виновен и Ибрям А. в това, че на неустановен ден в периода 01.01.2021 г. – 10.01.2021 г. в Кубрат, в условията на опасен рецидив, в съучастие с Дечо А., като извършител отнел парична сума в размер на 1 500 лева, от владението на Г.Д. от Кубрат, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване. За извършеното престъпление съдът му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от пет години, което редуцира с 1/3 до три години и четири месеца „лишаване от свобода“, което да изтърпи при първоначален строг режим.

Присъдата на Окръжен съд Разград подлежи на обжалване или протест  пред Апелативен съд Варна в 15-дневен срок.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе